dimecres, 14 de desembre del 2016

Fira de les Ciències

Aquesta setmana a l'escola, els alumnes estem treballant en la Fira de les Ciències. Com ja sabeu, es tracta d'aprendre d'una manera més didàctica sobre diferents àmbits amb alumnes de tota l'ESO.
Està dividit en set categories: ciències experimentals, humanístic, comunicació audiovisual, disseny tecnològic, disseny artístic, revista i preparació de la fira.

Els grups de
ciències experimentals estan treballant fent servir el mètode científic basant-se en diferents àrees de la ciència, ajudant-los a expandir el seu coneixement i creativitat.
A l'
humanístic s'estan fent projectes diferents sobre l'organització de la nostra ciutat i la comoditat urbana.
Els alumnes de
comunicació audiovisual estan veient vídeos per poder agafar idees i crear el seu propi contingut relacionat amb la Fira.
A
disseny tecnològic treballen amb el procés tecnològic per tal de satisfer necessitats humanes que se'ls han acudit.
En canvi, a
disseny artístic creen un logo amb la temàtica de la Fira i un pessebre de Nadal.
Els de
revista redacten articles d'interès que seran inclosos a la Newsletter que s'enviarà per correu electrònic cada dos dies i finalment s'imprimirà.Preparació de la Fira és un àmbit on els alumnes s'encarreguen d'organitzar tot allò que sigui necessari per tal que el dia de les exposicions tot surti bé.

Tothom està convidat!





dilluns, 7 de novembre del 2016

VALORACIÓ DEL LLIBRE "WONDER"



L'August és un noi de deu anys una mica especial. Encara que ell es veu com un nen normal, no ho és. Ell no ha anat mai a l'escola a causa de les vint-i-set operacions que li han fet per arreglar-li la deformitat que té a la cara. La seva vida mai ha sigut fàcil. Aquest any l'August comença l'escola i s'haurà d'enfrontar a grans reptes que només ell podrà resoldre.

El llibre Wonder és una novel·la que t'explica la dificultat que suposa viure amb una deformitat facial en la societat d'avui en dia. És una gran història que fa reflexionar sobre el comportament i la societat superficial en què vivim.

Des de l'inici la portada ja crida l'atenció del lector, ja que hi apareix un dibuix d'una cara (la d'en August) amb només un ull, una orella més gran que l'altra i en el lloc d'una cella la paraula "wonder".

És un llibre que transmet moltes emocions, ja que et fa pensar i reflexionar sobre l'assetjament escolar que a vegades pateix el protagonista a causa del seu aspecte.

El vocabulari és adequat, per tot tipus de lectors, ja que és fàcil d'entendre. L'estructura del llibre està molt ben organitzada, cada capítol amb la seva història, explicant cada fet detalladament, protagonitzat per una sèrie de personatges.

És un llibre fantàstic i apte per tot tipus de lectors. Personalment, el recomano, ja que és una gran història amb un gran protagonista que arribarà a tots els cors amb la seva meravellosa història.

ALÈXIA CÓRDOBA

dijous, 27 d’octubre del 2016

CONVIVÈNCIES


El passat divendres, 21 d’octubre, nosaltres, els alumnes de 2n d’ESO, ens en vam anar de convivències a Montmeló.

Només arribar, ens van portar a una esplanada i allà vam esmorzar. Tot seguit, ens van dividir en cinc grups i van començar les activitats.

La primera consistia a fer una màquina amb els nostres cossos. Sona estrany, oi? Doncs en realitat era bastant senzill. Consistia en el fet que un de nosaltres havia de fer un simple moviment i, a continuació, una altra persona havia de fer un altre moviment connectat amb l’anterior.

La segona tractava de completar la cançó «Photograph» d’Ed Sheeran (en anglès) i, un cop completada, cantar-la tots junts.

Després, vam veure un curtmetratge anomenat The Butterfly Circus, que ens mostrava un poderós missatge: com més gran és la lluita, més gloriós és el triomf.

En la següent activitat, ens van dividir en dos equips. Havíem de formar una fila i tots havien d’anar amb els ulls tapats menys l’últim. Aquest havia d’indicar a la resta per on anar. L’objectiu era tocar els membres de l’altre equip.

Finalment, cadascú de nosaltres havia d’escriure tres qualitats que creia tenir. Llavors, els companys havien d’enganxar-te a l’esquena tres qualitats que creien que tenies.

A les 13.00 (més o menys) vam dinar i fins a les 16.15 vam estar jugant i gaudint a l’esplanada, on ens van fer fotos i ens van gravar.

VICTORIA PARÍS

divendres, 21 d’octubre del 2016

CONVIVÈNCIES 2n ESO❤️

El passat divendres 21 d'octubre els alumnes de segon d'ESO vam anar de convivències a Montmeló.

Vam fer diferents activitats amb el lema del curs, viure estimant: una d'elles consistia a fer una fila i tapar-nos els ulls excepte l'últim i aquest havia d'anar indicant a la resta per on anar. L'objectiu era aconseguir tocar els membres de l'altre equip i, d'aquesta manera, treballar la confiança.

La següent activitat tractava d'escriure facultats positives que tu creus tenir; llavors els companys havien d'enganxar-te a l'esquena tres qualitats que ells creien que tens.

Una altra era de completar una cançó en anglès, "photograph" de Ed Sheeran i després cantar-la i ballar-la tots junts.

A continuació vam veure un cortometratge, "The Butterfly Circus", que tractava de la superació i esforç alhora:"com més dura és la lluita, més gran és la glòria".

Finalment vam gravar un vídeo simulant que érem unes màquines.

A les 13:30 vam dinar i fins les 15:45 vam estar jugant a l'esplanada que tenia el recinte, on també vam gravar el vídeo de les convivències. Aquí el teniu!



divendres, 14 d’octubre del 2016

Memorias de Idhún 

Laura Gallego García


Cuando vi por primera vez el libro pensé que sería emocionante, que tendría muchas aventuras, magia y sobre todo pensé que se saldría mucho de la realidad. Al leer las primeras páginas me di cuenta de que mi primera impresión no era equivocada. Ya solo empezar, la historia da señales de que la magia desarrolla un papel importante en la trama.

La verdad es que el libro me ha gustado mucho, me ha intrigado y no me ha costado nada meterme en la historia y mucho menos acabarla.  Se me ha hecho sencillo, a pesar de que habían palabras que no entendía, pero que por el contexto podía deducir.

La trama era muy interesante y me ha sorprendido mucho.  Durante todo el relato han ido pasando acontecimientos que no me esperaba y eso hacía que quisiera leer más para saber cómo acababa.  De  esta forma y leyendo un ratito cada noche, he terminado el libro en una semana.

La única queja que tengo es que no me gusta que el libro no acabe.  Ahora tendré que leerme el siguiente porque necesito saber qué pasa con Victoria, Jack, Alsan, Kirtash, el unicornio y el dragón perdido. Necesito saber a quién escoge Victoria, si va a perdonar a Jack, como va a ser su vida en la Tierra ahora que Kirtash sabe en qué ciudad vive y si logra asumir la muerte de Shail. Quiero saber si Alsan acaba por ser hombre o lobo o si se queda como una criatura híbrida para siempre, y sobre todo si Jack logra vencer a Kirtash.


Este libro se lo recomendaría a cualquier persona que quiera escapar del mundo real e ir a otro completamente mágico. Escapar de la realidad y vivir la emoción de las aventuras de los protagonistas.

                                                                                                            Andrea Camí 2º ESO

divendres, 7 d’octubre del 2016

EXCURSIÓ AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES


El passat dimarts 4 d'octubre els alumnes de segon de secundària vam anar al Museu de les Matemàtiques a Cornell.

En arribar els monitors es van presentar, vam deixar les motxilles i vam anar a fer una activista.

Consistia a construir dos diferents tipus de cúpules amb unes peces de fusta. A la primera havíem de muntar les peces de forma que fessin quadrats, a mesura que anàvem avançant les peces s'anaven aixecant i formant la cúpula. A la segona havíem de fer hexàgons i passava el mateix que amb la primera, a mesura que avançàvem s'anava aixecant.

A continuació vam esmorzar i després vam entrar dins el museu i vam fer un recorregut per diferents sales amb diferents temàtiques. 
A cada sala els monitors ens explicaven diferents coses sobre diferents branques de les matemàtiques. També hi havia jocs en els quals podies entendre d'una manera més amena el tema de què tractava la sala.

ANDREA CAMÍ

dimarts, 4 d’octubre del 2016

Primera sortida del curs: Museu de les Matemàtiques de Catalunya

Primera sortida del curs, qui ens ho podia dir que seria relacionada amb les Matemàtiques. Us podeu imaginar que existeix un museu de les Matemàtiques  a Catalunya? La sorpresa va ser gram, volíem sortir de l’escola, fer una excursió... però al museu de les Matemàtiques?


Poc ens imaginàvem que seria tan genial... la geometria, el càlcul, la probabilitat... tot és màgia al museu de les Matemàtiques... perquè les Matemàtiques expliquen el món amb un llenguatge universal. La natura, les edificacions, els jocs d’atzar... tot són Matemàtiques. Quina aventura i quin dia tan genial!


divendres, 23 de setembre del 2016

Bon inici de curs!

Fa dues setmanes que els alumnes hem començat les classes i el curs es presenta intens i amb moltes oportunitats d'aprendre.
Una de les novetats d'aquest curs és que un grup d'alumnes té un tutor personal més el grupal. D'aquesta manera el seguiment dels progressos de tots serà més fàcil.
També s'ha incorporat una nova matèria, Research. Consisteix a fer un o dos treballs de recerca al trimestre, s'exposaran a la fira de les ciències de l'escola i, segurament, els més ben elaborats seran presentats a un concurs.
Les optatives també s'han renovat, aquest curs tenim l'ocasió de poder aprendre robòtica, continuar amb formació base d'una llengua estrangera, l'alemany, adquirir nous coneixements de la llengua anglesa i de les ciències naturals amb Health and environment i reforçar la llengua catalana.
Durant aquestes setmanes hem triat delegat i subdelegat i els nous professors s'han presentat i ens han explicat com puntuarien i desenvoluparien les assignatures.
Seguidament ens hem ficat de ple en les matèries.
Els alumnes esperem que aquest curs sigui un dels millors. Que ens divertim però alhora aprenguem.
Bon inici de curs a tothom !

Andrea Camí, 2n d' ESO