dilluns, 28 d’octubre de 2013

Per aquí també passo


Dimarts passat vam gaudir d’una activitat que va trencar la rutina de les classes.  Amb el nom Per aquí també passo, la Teresa, va fer-nos una xerrada sobre la situació i els drets de les persones discapacitades.  Primer ens va mentalitzar que tots tenim uns drets que ningú no ens pot treure.  Després ens va explicar que els discapacitats també tenen aquests mateixos drets, tot i que en més d’una ocasió la societat no els respecta perquè els veu diferents. 
A continuació vam fer un joc per comentar els problemes amb què es trobaven diàriament les persones amb alguna discapacitat física o mental. 
Hi havia un taulell, un dau i nosaltres ens van dividir en quatre equips.  Llançàvem el dau, movien fitxa i agafàvem un cartronet on se’ns presentaven diferents situacions en què es podia trobar una persona discapacitada.  Avançàvem caselles, si alguna persona els ajudava, i si els deixaven sols amb les seves dificultats, retrocedíem.
Va ser una xerrada entretinguda  que ens va servir per conscienciar-nos que tots hem de posar el nostre granet de sorra per fer una societat més justa.
Ronnie Espín i Laia Pareras