dimarts, 24 de novembre del 2015

Excursió al Museu Picasso i a la Barcelona gòtic

El dimarts tres de novembre vam anar a Barcelona a fer dues activitats, una de Visual i plàstica i l’altra de Socials.  

Vam començar el dia dirigint-nos al Museu Picasso, on ens vam dividir en tres grups. Abans d’entrar al Museu, el guia de cada grup ens va fer una fotografia per les activitats que realitzaríem al finalitzar la visita.
Ens van ensenyar retrats i altres quadres de Picasso. Els guies, per canviar la dinàmica i que fos més divertit, feien que expliquéssim els quadres, per veure com ho interpretàvem nosaltres.

A continuació, vam anar a fer les activitats: en parella, havíem de dibuixar el perfil del company i seguidament havíem de dibuixar un autoretrat de la fotografia que ens van fer a l’inici. Aquest es podia representar de quatre formes: amb ombres, amb formes geomètriques, amb una línia contínua sense aixecar la mà i amb estil còmic. Finalment vam grapar el retrat i l’autoretrat, fent coincidir alguna part de la cara.
Per dinar vam anar al Fossar de les Moreres,  al costat de La Catedral del Mar.

A la tarda vam fer l’activitat de socials, que consistia a dividir-nos en dos grups i, amb uns guies, fer un recorregut per la Barcelona gòtica.

El guia que ens va tocar a segon B ens va explicar, per iniciar la visita, les muralles i la posició de la ciutat romana; després, l’art gòtic a través de La Catedral del Mar i seguidament la societat en aquella època; a continuació com vivia una família i com era el seu habitatge i, per finalitzar la visita, llocs importants i quina funció tenien en aquell moment, com el Born.

Va ser un dia magnífic i divertit a la nostra capital i també una oportunitat única per aprendre moltes coses que desconeixíem.


Ismael Barroso, Helena Campaña, Laura Palenzuela, Noa   Romero,   Pol Sadurní, Anna Salcedo i Laia Sánchez.